
Образование
21.03.2022
«Ярмарка кулинарных, кондитерских и рукодельных изделий».
Мектептегі отбасылық тәрбиенің негізі-отбасылық құндылықтарды, дәстүрлерді, туыстарына, достарына деген адалдықтың мәнін қалыптастыру; мағынаның құндылықтары-махаббат, адалдық, достық. Бұл күні қазақтың ұлттық тағамдары әр үйде дайындалады. Этнографтардың мәліметтері бойынша, қазақтарда 200-ден астам тағам түрлері бар. Осы күнді мерекелеу аясында тамақ дайындаудың ұмытылған, кең таралған әдістерін кеңінен насихаттау керек. 21 наурыз Мақсаты: оқушыларды дәстүрлі мәдениетпен таныстыру, ұлттық тағамдардың тарихымен, дәстүрлі тағам түрлерімен таныстыру, ұлттық тағамдарға деген сүйіспеншілік пен құрметке тәрбиелеу. "Аспаздық, кондитерлік және қолөнер жәрмеңкесін" өткіземіз.





