
Образование
21.03.2023
"21 марта – Ұлттық тағамдар күні"
21 Наурыз - ұлттық тағалар күні немесе ұлттық тағамдар күні.
Елдің әр бұрышындағы тұрғындар отбасында анасынан қызына берілетін ұлттық тағамдарды дайындайды. Мерекелік дастарханға бешбармақ, бауырсақ, шелпек-майға қуырылған шелпек дайындалады. Шайға мейіз қосылған тары десерті, тара – қуырылған тары, талқан – ұнтақталған дәнді дақылдар ұсынылады. Осы күнге біз "мерекелік бауырсақ" акциясын орайластырдық . Мұғалімдер мен оқушыларды ұлттық киімдегі қыздар мен жігіттер қарсы алды. Кездесу барысында Құрманғазының "Балбырауын" күйі шырқалды. Акцияны ұйымдастырушылар: қазақ тілі мен әдебиеті пәнінің мұғалімдері Токбакова А. К. және Шакеева Э. С.



